Sorumluluklarımla Varım eTwinnig Projesi

SORUMLULUKLARIMLA VARIM

Okulumuz Rehber Öğretmen / Psikolojik Danışman Seral UYAR tarafından e Twinning platformunda Türkiye'nin farklı illerinden, 10 Anaokulu ile ortak olunan "Sorumluluklarımla Varım "Projesi Ulusal Destek Servisi (UDS) tarafından onaylanmıştır. Okulumuz 5A sınıfı öğrencileri ve Sınıf Öğretmeni Zeynep DİNÇ DİNLER işbirliğinde sürdürülmüştür.

19.01.2023 129

Projemiz 3-6 yaş grubunu kapsamaktadır. Amacı öğrencilerin erken çocukluk döneminde sorumluluk sahibi bireyler olarak gelişim göstermelerini sağlamaktır. Öğrencilerin kendilerine, ailelerine, çevresine, doğaya, vatanına karşı sorumluluklarını kazanması hedeflenmiştir. Projeye gönüllü öğrencilerin katılması sağlanacak olup, proje süresince her ay düzenli olarak Adobe connect programı ile toplantı yapılmıştır. Projede tüm ortaklara eşit şekilde görev paylaşımı yapılmış olup, proje planında açıkça görev paylaşımı ve zaman çizelgesi belirlenmiştir. Ayrıca projemizde her ay farklı sorumluluk davranışları kazandırılmasına yönelik etkinliklerin planlanması, uygulanması, öğrencilerde araştırma ve sorgulama becerisi geliştirmeye çalışılmıştır. Öğrenci ve öğretmenlere ön test son test uygulanarak değerlendirme yapılmıştır.Proje sürecince yerel medya haberleri, okul web siteleri, eba ve blog sayfası kullanılarak yaygınlaştırılmıştır. Projemiz 3 ay sürmüş , işbirlikçi final ürürnleri ile tamamlanmıştır. Ulusal Kalite Ödülü almayı hak etmiştir.

Sorumluluklarımla Varım Projemizin final ürünü. Proje süresince yapılan çalışmaları içeren Sanal Sergi için TIKLAYINIZ.

19-01-2023